Re: Digest Number 12393

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Digest Number 12393

mrvinedit
You can use a tool like ServiceCapture or Charles to see the data flowing (or if it's not) back and forth. You can also use the ObjectUtil class in Flex to display an alert of any data (or error - you can use cfthrow like this in your CFC:  <cfthrow message="#cfcatch.message# #cfcatch.detail#"> returned) - something like this:

import mx.utils.ObjectUtil;
import mx.controls.Alert;
import mx.rpc.events.ResultEvent;
import mx.rpc.events.FaultEvent;

private function getAllAsQuery_Handler(event:ResultEvent):void { //
    Alert.show(ObjectUtil.toString(event.result));
}

private function ro_fault(event:FaultEvent):void { // dump error message
    Alert.show(ObjectUtil.toString(event.fault));
}


-------- Original Message --------<br/>Subject: [flexcoders] Digest Number 12393<br/>From: [hidden email]<br/>Date: Jun 26, 2013 5:08 PM<br/>To: [hidden email]<br/>CC: <br/><br/>RIA Development with Adobe Flex           <br/>  RIA Development with Adobe Flex   Group   <br/><br/><br/><br/> 2 New Messages   Digest #12393 <br/><br/><br/><br/><br/><br/>    1a <br/> data service not executing any ideas please   by "rob.love1977" rob.love1977  <br/><br/><br/>1b <br/> Re: data service not executing any ideas please   by "Alex Harui" alex_harui  <br/><br/><br/><br/><br/><br/> <br/>    Messages     1a     data service not executing any ideas please     <br/><br/> Tue Jun 25, 2013 5:52 pm (PDT) . Posted by:     "rob.love1977" rob.love1977    <br/>I have something peculiar that I have never run into. I recently began a new flex project with a ColdFusion 9 backend. In the past I would use the CFC generator packaged with ColdFusion builder to create my base classes/services that I would further customize.<br/> Then in flash builder 4.6 I would simply generate the data services based on the corresponding CFC. All should work properly and fine I would think.however any service call generated that passes the custom object never executes and there are no errors ever thrown. If someone could please tell me where I should look to track down this strange issue I would be very grateful.<br/> <br/> Thank you in advance,<br/> Rob<br/> <br/> <br/>   Reply to sender     .     Reply to group     .     Reply via Web Post     .     All Messages (2)     .    Top ^    <br/><br/><br/><br/> 1b     Re: data service not executing any ideas please     <br/><br/> Tue Jun 25, 2013 8:43 pm (PDT) . Posted by:     "Alex Harui" alex_harui    <br/>I think you can turn on logging and see more details of what is going on in the client.<br/> <br/> From: "rob.love1977" <[hidden email]><mailto:[hidden email]>><br/> Reply-To: "[hidden email]<mailto:[hidden email]>" <[hidden email]><mailto:[hidden email]>><br/> Date: Tuesday, June 25, 2013 3:52 PM<br/> To: "[hidden email]<mailto:[hidden email]>" <[hidden email]><mailto:[hidden email]>><br/> Subject: [flexcoders] data service not executing any ideas please<br/> <br/> I have something peculiar that I have never run into. I recently began a new flex project with a ColdFusion 9 backend. In the past I would use the CFC generator packaged with ColdFusion builder to create my base classes/services that I would further customize.<br/> Then in flash builder 4.6 I would simply generate the data services based on the corresponding CFC. All should work properly and fine I would think.however any service call generated that passes the custom object never executes and there are no errors ever thrown. If someone could please tell me where I should look to track down this strange issue I would be very grateful.<br/> <br/> Thank you in advance,<br/> Rob<br/> <br/> <br/>   Reply to sender     .     Reply to group     .     Reply via Web Post     .     All Messages (2)     .    Top ^    <br/><br/><br/><br/><br/>       Visit Your Group   <br/>  >   <br/><br/><br/>  View All Topics   <br/>  >   <br/><br/><br/>  Create New Topic   <br/>  >   <br/><br/><br/> 2 New Members  <br/>  >   <br/><br/><br/><br/><br/>We are making changes based on your feedback, Thank you ! <br/>  Submit Feedback   <br/>  >   <br/><br/><br/>The Yahoo! Groups Product Blog <br/>  Check it out!   <br/>  >   <br/><br/><br/><br/>  <br/><br/><br/><br/>GROUP FOOTER MESSAGE <br/>--<br/> Flexcoders Mailing List<br/> FAQ: http://groups.yahoo.com/group/flexcoders/files/flexcodersFAQ.txt<br/> Alternative FAQ location: https://share.acrobat.com/adc/document.do?docid=942dbdc8-e469-446f-b4cf-1e62079f6847<br/> Search Archives: http://www.mail-archive.com/flexcoders@... <br/><br/>   <br/> CHANGE SETTINGS  <br/>  >   <br/><br/>  TERMS OF USE   <br/>  >   <br/><br/>  UNSUBSCRIBE   <br/>  ><br/>
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Digest Number 12393

rob.love1977
nothing is flowing in this case. It is something to do with the generated code. If I create a remote call manually it fires if I use the generated code and call the services nothing ever happens.by placing breakpoints on the generated code I do see that the item references created and everything should "fire" but it does not. The problem is entirely on the client end.

--- In [hidden email], owner@... wrote:

>
> You can use a tool like ServiceCapture or Charles to see the data flowing (or if it's not) back and forth. You can also use the ObjectUtil class in Flex to display an alert of any data (or error - you can use cfthrow like this in your CFC:  <cfthrow message="#cfcatch.message# #cfcatch.detail#"> returned) - something like this:
>
> import mx.utils.ObjectUtil;
> import mx.controls.Alert;
> import mx.rpc.events.ResultEvent;
> import mx.rpc.events.FaultEvent;
>
> private function getAllAsQuery_Handler(event:ResultEvent):void { //
>     Alert.show(ObjectUtil.toString(event.result));
> }
>
> private function ro_fault(event:FaultEvent):void { // dump error message
>     Alert.show(ObjectUtil.toString(event.fault));
> }
>
>
> -------- Original Message --------<br/>Subject: [flexcoders] Digest Number 12393<br/>From: [hidden email]<br/>Date: Jun 26, 2013 5:08 PM<br/>To: [hidden email]<br/>CC: <br/><br/>RIA Development with Adobe Flex           <br/>  RIA Development with Adobe Flex   Group   <br/><br/><br/><br/> 2 New Messages   Digest #12393 <br/><br/><br/><br/><br/><br/>    1a <br/> data service not executing any ideas please   by "rob.love1977" rob.love1977  <br/><br/><br/>1b <br/> Re: data service not executing any ideas please   by "Alex Harui" alex_harui  <br/><br/><br/><br/><br/><br/> <br/>    Messages     1a     data service not executing any ideas please     <br/><br/> Tue Jun 25, 2013 5:52 pm (PDT) . Posted by:     "rob.love1977" rob.love1977    <br/>I have something peculiar that I have never run into. I recently began a new flex project with a ColdFusion 9 backend. In the past I would use the CFC generator packaged with ColdFusion builder to create my base classes/services that I would further customize.<br/> Then in flash builder 4.6 I would simply generate the data services based on the corresponding CFC. All should work properly and fine I would think.however any service call generated that passes the custom object never executes and there are no errors ever thrown. If someone could please tell me where I should look to track down this strange issue I would be very grateful.<br/> <br/> Thank you in advance,<br/> Rob<br/> <br/> <br/>   Reply to sender     .     Reply to group     .     Reply via Web Post     .     All Messages (2)     .    Top ^    <br/><br/><br/><br/> 1b     Re: data service not executing any ideas please     <br/><br/> Tue Jun 25, 2013 8:43 pm (PDT) . Posted by:     "Alex Harui" alex_harui    <br/>I think you can turn on logging and see more details of what is going on in the client.<br/> <br/> From: "rob.love1977" <rob.love1977@...><mailto:rob.love1977@...>><br/> Reply-To: "[hidden email]<mailto:[hidden email]>" <[hidden email]><mailto:[hidden email]>><br/> Date: Tuesday, June 25, 2013 3:52 PM<br/> To: "[hidden email]<mailto:[hidden email]>" <[hidden email]><mailto:[hidden email]>><br/> Subject: [flexcoders] data service not executing any ideas please<br/> <br/> I have something peculiar that I have never run into. I recently began a new flex project with a ColdFusion 9 backend. In the past I would use the CFC generator packaged with ColdFusion builder to create my base classes/services that I would further customize.<br/> Then in flash builder 4.6 I would simply generate the data services based on the corresponding CFC. All should work properly and fine I would think.however any service call generated that passes the custom object never executes and there are no errors ever thrown. If someone could please tell me where I should look to track down this strange issue I would be very grateful.<br/> <br/> Thank you in advance,<br/> Rob<br/> <br/> <br/>   Reply to sender     .     Reply to group     .     Reply via Web Post     .     All Messages (2)     .    Top ^    <br/><br/><br/><br/><br/>       Visit Your Group   <br/>  >   <br/><br/><br/>  View All Topics   <br/>  >   <br/><br/><br/>  Create New Topic   <br/>  >   <br/><br/><br/> 2 New Members  <br/>  >   <br/><br/><br/><br/><br/>We are making changes based on your feedback, Thank you ! <br/>  Submit Feedback   <br/>  >   <br/><br/><br/>The Yahoo! Groups Product Blog <br/>  Check it out!   <br/>  >   <br/><br/><br/><br/>  <br/><br/><br/><br/>GROUP FOOTER MESSAGE <br/>--<br/> Flexcoders Mailing List<br/> FAQ: http://groups.yahoo.com/group/flexcoders/files/flexcodersFAQ.txt<br/> Alternative FAQ location: https://share.acrobat.com/adc/document.do?docid=942dbdc8-e469-446f-b4cf-1e62079f6847<br/> Search Archives: http://www.mail-archive.com/flexcoders@... <br/><br/>   <br/> CHANGE SETTINGS  <br/>  >   <br/><br/>  TERMS OF USE   <br/>  >   <br/><br/>  UNSUBSCRIBE   <br/>  ><br/>
>